De ideale festival outfit voor dames

De laatste jaren schieten de festivals uit de grond als paddestoelen. Zeker in de zomermaanden is er ieder weekend wel weer ergens een festival. Lekker onder het genot van een drankje genieten van het mooie weer en muziek. Bij een festival hoort natuurlijk ook een festivaloutfit. Daar waar dit voor mannen eenvoudig is, hebben de dames meer keuze. Daarom vertellen wij je wat de perfecte festivaloutfit is.

1. De festival jurk

De festival jurk is eigenlijk vrij universeel. Bij wat slechter weer kun je een lange jurk aan doen, terwijl je bij mooi weer kunt kiezen voor een korter jurkje. Zo heb je altijd een geschikt jurkje voor het festival. Jurken zijn er in allerlei soorten en maten. Van lange tot korte en van effen gekleurde jurken tot jurken met prints. Ook zijn er ontelbaar veel merken verkrijgbaar. Van King Louie jurken tot Esqualo en van Freequent tot Ilse Jacobsen. Als je er voor kiest om online je jurk te kopen, denk er dan aan om je outfit compleet te maken met leuke laarsjes en een festival tasje waar je al je persoonlijke spulletjes in kunt bewaren.

2. Pantsuit

De pantsuit zie je de laatste jaren steeds vaker op festivals. Dit kledingstuk past perfect bij de sterke en zelfverzekerde vrouw. Tegenwoordig zijn de pantsuits niet alleen meer voor de zakenvrouw, maar ook voor op gezellige gelegenheden. Alhoewel een kleurrijke pantsuit er natuurlijk hartstikke mooi uitziet, is het niet de meest praktische outfit om te dragen naar een festival. Als je even naar het toilet moet, ben je flink wat tijd kwijt om je helemaal te ontdoen van het pantsuit. Niet echt fijn in een dixie op een festival.

3. Korte broek met top

Ondanks de groeiende populariteit van de jurken en pantsuits, zie je de meest traditionele outfit toch nog het meest: de korte broek met top. Het is misschien niet de meest fashionable outfit, maar wel erg praktisch en makkelijk. Bovendien lucht dit ook lekker door, omdat je goed kunt afkoelen door je benen en armen. Let wel goed op dat je de niet bedekte stukken van je lichaam goed insmeert op een warme dag. Voor je het weet verbrand je!

Uiteraard is de perfecte outfit voor iedere vrouw anders. Ga eens langs in een winkel en vraag advies aan een gespecialiseerde medewerker. Pas eens wat verschillende outfits en voor je het weet heb je jouw perfecte outfit gevonden!