Is een virtuele creditcard hetzelfde als de virtuele portemonnee (E-Wallet)?

Een virtuele creditcard en een virtuele portemonnee, de twee termen lijken op elkaar, maar hebben ze wel dezelfde functies? Wat is het verschil en overeenkomst tussen beide? De antwoorden op de vragen zijn verder in dit artikel verwerkt.

Betekenis en functie van de virtuele creditcard

Een virtuele creditcard is een digitale creditcard die je niet fysiek in handen krijgt. Bij aanvraag van de virtuele creditcard krijgt u alleen een willekeurig virtueel creditcardnummer dat gekoppeld is aan uw werkelijke creditcard. Je krijgt slechts alleen het creditcardnummer, een vervaldatum van maximaal 1jaar en een CVC code, om online creditcard betalingen te doen.

Verschil en overeenkomst tussen de e-wallet en virtuele creditcard

Het verschil tussen de e-wallet en virtuele creditcard is dat de e-wallet gebruikt wordt voor geldtransacties naar mensen over geheel de wereld. De e-wallet is een online portemonnee waarop je geld kunt ontvangen, besteden en verzenden. De virtuele creditcard daarentegen wordt gebruikt online betalingen te doen, welke achteraf terugbetaalt moet worden. De virtuele creditcard is voor 1 jaar geldig na aanmaak terwijl de e-wallet voor langer gebruik kan worden. Het overeenkomst tussen beide is dat ze online aan te vragen en te gebruiken zijn. Op de vraag of beide creditkaarten hetzelfde zijn is het antwoord dus neen. Op 123creditcardvergelijk.nl vindt u meer informatie over de e-wallets en virtuele creditkaarten. Breng een bezoek en vraag gelijk uw e-wallet of virtuele creditcard aan.

Tot slot

Met dank aan de groei van de technologie is er op het gebied van creditkaarten ontwikkeling gekomen. Die ontwikkeling houdt in dat er nieuwe creditkaarten op de markt zijn gekomen. Een daarvan zijn de virtuele creditkaarten. Deze kaarten zijn net als de reguliere creditkaarten alleen zijn de virtuele creditkaarten verbonden aan een vervaldatum.