De kredietwaardigheid van een bedrijf controleren

Als ondernemer loop je bepaalde risico’s die je in loondienst niet zou hebben. Een van de grootste risico’s is dat een klant de factuur niet kan betalen. Het is natuurlijk erg belangrijk dat je dit voorkomt. Dit doe je door regelmatig de kredietwaardigheid te controleren. Wanneer je weet dat klanten de middelen hebben om te betalen, is het risico natuurlijk al een stuk lager. Het is aan te raden om regelmatig de kredietwaardigheid van je klanten te controleren. Ook wanneer je al een goede relatie met de klant hebt opgebouwd, is dit aan te raden. Wanneer het minder gaat met een klant, zal deze je waarschijnlijk niet vertellen dat er een kans bestaat dat hij niet kan betalen. Het gebeurt zelfs erg vaak dat het om een vaste klant gaat indien er niet betaalt kan worden.

Waar kan je de kredietwaardigheid van je klanten controleren?

De kredietwaardigheid controleren kan onder andere bij het bedrijf Dutch Credit Brokers. Bij dit bedrijf kan je altijd actuele bedrijfsinformatie inzien. Op deze manier hoef jij niet bang te zijn dat de gegevens verouderd zijn. Je krijgt zo dus altijd een goed idee van of een klant wel of niet kan betalen. Het is natuurlijk nooit verkeerd als je vooraf betrouwbare bedrijfsinformatie inkoopt. Op deze manier weet je in ieder geval zeker dat de factuur daadwerkelijk betaald kan worden. Bij Dutch Credit Brokers kan je dus terecht wanneer je betrouwbare bedrijfsinformatie wilt, maar daarnaast heeft het bedrijf je nog veel meer te bieden.

Je incasso laten verzorgen door Dutch Credit Brokers

Indien een klant toch niet betaalt, kan je het incasso ook laten verzorgen door Dutch Credit Brokers. Je kunt terecht bij het bedrijf voor het minnelijke incasso, maar ook voor het gerechtelijke incasso. Wanneer jij het incasso laat verzorgen door dit bedrijf, is de kans groot dat er alsnog betaalt wordt. Bij Dutch Credit Brokers hebben ze erg veel ervaring met incasso. Ze weten hier exact wat er allemaal aan gedaan kan worden als een klant weigert om te betalen.

Een kredietverzekering afsluiten met behulp van Dutch Credit Brokers

Met een kredietverzekering ben je altijd beschermd tegen een klant die niet kan betalen. Het is verstandig om niet alleen regelmatig de kredietwaardigheid te controleren, maar ook een verzekering af te sluiten. Op deze manier krijg je altijd een deel van het geld, ook als een klant weiger te betalen. Vooral als jij werkzaam bent in een branche met veel risico is dit essentieel. Hoe weet je of jij werkzaam bent in een risicovolle branche? Dit merk je als je een grote lading producten verkoopt met een klein winstmarge per product. Een risicovolle branche is bijvoorbeeld de visserij. Indien je actief bent in een dergelijke branche is het verstandig om een verzekering te nemen. Dutch Credit Brokers is een bedrijf dat verschillende verzekeraars voor je kan vergelijken. Op deze manier krijg jij altijd de verzekeraar die voor jouw specifieke situatie het gunstigste is. Dutch Credit Brokers is een onafhankelijk bedrijf.