Tips om milieubewust te ondernemen

Het wordt steeds belangrijker voor bedrijven om milieubewust te ondernemen. Zowel grote als kleine bedrijven hebben de mogelijkheden maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Dit heeft grote voordelen voor bedrijven, dus het is zeker de moeite waard om je hier eens in te verdiepen. Zo kan duurzaam ondernemen je rendement verhogen, en bovendien draag je bij aan maatschappelijke betrokkenheid. Dit is ook nog eens goed voor je imago. Ben jij een ondernemer die graag wil beginnen met milieubewust ondernemen? In deze blog geven we je een aantal nuttige tips.

Milieubewust gedrag

Misschien denk je bij milieubewust ondernemen meteen dat je van alles moet gaan vervangen en grote investeringen moet doen. Maar je kunt ook best klein beginnen met milieubewust ondernemen. Zo kun je met het veranderen van je gedrag al een goede eerste stap zetten. Deze veranderingen zijn heel makkelijk en toch goed voor het milieu. Bovendien zul je het ook merken op je energierekening. Begin er dus eens mee om het licht altijd uit te doen in ruimtes waar niemand aanwezig is. Bijvoorbeeld in de kantine of de toiletten is lang niet altijd iemand aanwezig. Wen er dus aan dat je altijd het licht uitdoet, en dat je dit ook communiceert aan je medewerkers. Laat de computers en andere apparaten ook nooit op standby staan, dit kost namelijk ook energie. Print documenten alleen uit wanneer dit nodig is. En moet je toch iets uitprinten? Doe dit dan dubbelzijdig als het mogelijk is. Gebruik een speciaal lettertype wat ervoor gemaakt is om minder inkt te verspillen.

Vervoer

Ook op je vervoer kun je vaak een heleboel besparen. Autorijden is niet alleen duur, het is ook nog eens slecht voor het milieu. Heb je een afspraak op slechts een kleine afstand? Dan kun je het best een keer de fiets pakken of gewoon te voet gaan. Bij grotere afstand kan het openbaar vervoer een goede keuze zijn. Voor een korte afspraak kun je eventueel ook kiezen voor een videogesprek om het reizen te beperken. En kun je echt niet om de auto heen? Kies dan voor een energiezuinig exemplaar.

Zonnepanelen

Ook kun je ervoor kiezen om zonnepanelen te laten plaatsen. De natuurlijke energiebronnen raken uitgeput, dus we moeten op zoek naar andere mogelijkheden om stroom op te wekken. Een goede accu voor je zonne-energie systeem is belangrijk voor een lange levensduur, een lage zelfontlading en een hoge laadstroom. Hiervoor kun je bijvoorbeeld terecht bij accu groothandel Intercel. De accu´s van Intercel zijn heel betrouwbaar en bovendien is er een speciale serie voor cyclisch gebruik. En dat is ideaal voor zonnepanelen!

Afval scheiden

Ook het scheiden van afval is iets wat nog veel te weinig wordt gedaan. Zorg ervoor dat je werknemers hun afval kunnen scheiden in verschillende bakken. Papier, plastic en groente- fruit- en tuinafval kunnen in verschillende bakken worden gegooid. Dit kost ontzettend weinig extra moeite, en is toch een stuk beter voor het milieu!