Verschillende soorten fiscaal advies

Elke ondernemer krijgt wel eens te maken met een lastig belastingvraagstuk, een geschil of behoefte aan ander fiscaal advies. Bovendien krijgen veel personen te maken met schenkbelasting, erfbelasting of estate planning. Veel mensen weten niet dat ze voor dit soort lastige zaken een professional kunnen inschakelen die ze hierbij kan ondersteunen. Toch kan het inschakelen van een professional heel handig zijn bij dit soort vraagstukken. Voor allerlei soorten fiscaal advies kun je bijvoorbeeld terecht bij Koppel Advies. Weet je als ondernemer niet precies voor welke soorten fiscaal advies je iemand kan inschakelen? Dat vertellen we je in dit artikel!

Belastingadvies

Belastingadvies is misschien wel de meest bekende vorm van fiscaal advies. Een goed belastingadvies kan je veel voordelen opleveren. Weet je bijvoorbeeld niet goed waar je fiscale kansen liggen als ondernemer? Of twijfel je over een investering? Weet je niet welke rechtsvorm je moet kiezen bij de oprichting van je bedrijf? Met al dit soort zaken kan een belastingadviseur je heel goed helpen. Het zou natuurlijk zonde zijn als je een investering doet om er later achter te komen dat je beter even had kunnen wachten.

Tax planning

Ook voor tax planning kun je een expert inschakelen. Maar wat is tax planning precies? Tax planning is bedoeld om je belastingen te beperken. Een expert brengt je situatie in kaart en kijkt naar de optimale manier om je fiscale situatie in te richten. Dit kun je bijvoorbeeld doen door het verlagen van je inkomen, het verhogen van je aftrekposten of het benutten van belastingvoordelen. Je adviseur vertelt je welke combinatie voor jou het voordeligst is. Dus heb je het gevoel dat je teveel belasting betaalt? Of ben je benieuwd van welke fiscale voordelen je allemaal gebruik kan maken? Dan is het zeker de moeite waard om eens een afspraak te maken met een professional. Dit kan je namelijk veel geld besparen.

Bezwaar tegen belasting

Heb je teveel belasting moeten betalen? Ook de Belastingdienst maakt wel eens een fout, dus het zou goed kunnen dat je teveel belasting hebt betaald. Bij het aantekenen van bezwaar is het belangrijk om rekening te houden met een aantal regels en richtlijnen van de Belastingdienst. Een adviseur kan je hierbij helpen. Bovendien kunnen zij ervoor zorgen dat het proces wordt bespoedigd, zodat je sneller weer beschikking hebt over je geld.

Beslaglegging en invordering

Als je een betalingsachterstand hebt, kan de Belastingdienst overgaan tot beslaglegging op je eigendommen. Hierna kan er tot invordering worden overgegaan. Voor dit soort vervelende zaken is het heel fijn om te worden bijgestaan voor een adviseur. Heb je een betalingsachterstand of een ander geschil met de Belastingdienst? Wil je invordering voorkomen? Of is de invorderingsprocedure zelfs al gestart? Schakel dan een belastingadviseur in!