Conversietips voor landingspagina’s

Je hebt je digitale marketing prima op orde. Zoekadvertenties zij betaald. Je pagina’s zijn voldoen aan de laatste SEO inzichten. En je sociale media accounts ronken tevreden van het aantal likes en shares. De bezoekersaantallen op je website groeien gestaag.

Maar:

Afgezien van het toenemende aantal bezoekers gebeurt er verder niet zo veel. Het product dat je verkoopt loopt niet echt storm. Of de service die je aanbiedt wordt helemaal niet geboekt. Wat is er aan de hand? Toch een compleet verkeerd marketingplan samengesteld?

Waarschijnlijk niet.

Grote kans dat je landingspagina niet goed is opgesteld. Dat is zoiets als vissen in een vijver vol met hongerige vissen met het beste aas, maar met een net met veel te wijde mazen. Misschien dat er heel toevallig af en toe een grote vis blijkt hangen, maar de meeste zwemmen er vrolijk doorheen. Ondanks je heerlijke aas.

Met een goede landingspagina wordt je net veel fijner en blijven er veel meer vissen in hangen. Hieronder geven we tips om je landingspagina te optimaliseren. Converteren kun je leren!

Zorg dat alle essentiële informatie in een oogopslag te zien is. Je bezoeker moet in een oogopslag kunnen zien waar ze naar op zoek zijn. Het laatste wat je wilt is dat een bezoeker moeite heeft om wat basic informatie te vinden omdat deze verstopt is.

Less is more! Zorg dat er niet té veel te zien is op je landingspagina. Hou het op de meest basale informatie die nog net genoeg is om nieuwsgierigheid op te wekken.

Gebruik afbeeldingen. Te veel tekst is niet aantrekkelijk. Met een mooie en relevante afbeelding breek je de tekst en geef je lucht aan de pagina.

Gebruik bullet points. Een website wordt over het algemeen voornamelijk gescand en niet gelezen. Er is dus weinig tijd om je bezoeker te overtuigen van je boodschap. Door belangrijke informatie puntsgewijs te presenteren maak je het eenvoudig voor de lezer om deze te vinden.

Gebruik de juiste kleurcombinaties. Over goed design is het laatste nog niet gezegd, maar er is genoeg informatie te vinden over welke kleurcombinaties aantrekkelijk worden gevonden en welke goed werken om iets te verkopen.

Zet er druk achter. Geef je bezoeker het idee dat ze nu een keuze moeten maken. Als ze geïnteresseerd zijn in je product maar ze hebben het idee dat er een gelimiteerde hoeveelheid van beschikbaar is, dan zijn ze eerder geneigd om deze direct aan te schaffen.

Bied voordelen aan, geen eigenschappen. Potentiële kopers willen weten hoe het is om je product of diensten in het dagelijk leven te gebruiken. Het is daarom raadzaam om een lijst met voordelen van je product te noemen.

Voeg gebruikerservaringen en recensies toe. Mensen willen weten wat andere gebruikers van je product er van vinden. Door een ‘onafhankelijk’ persoon te laten vertellen dat ze het echt moeten kopen zal het vertrouwen in het product toenemen.

Deze tips zullen je helpen je landingspagina te optimaliseren. Hierdoor zul je zeker meer conversie waarnemen. Wat zijn jouw tips voor een goede landingspagina?